ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο Καλλικράτης δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να οργανωθούν έτσι ώστε να αποτελέσουν ενιαία μεγάλα γεωγραφικά σύνολα τα οποία να προγραμματίζουν εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την γεωγραφική τους θέση τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους το ανθρώπινο δυναμικό τους ώστε  να καταφέρουν να ανεβάσουν τον βαθμό ανάπτυξής τους που μπορεί να ξεπεράσει και αυτό της χώρας.
Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι εκλογές που εκλέγουμε τα άτομα με τις ικανότητες να επιτύχουν την ανάπτυξη της δικής μας περιφέρειας ή του δικού μας Δήμου.
Αντίπαλος στο Καλλικράτη είναι το κεντρικό κράτος που δύσκολα μπορεί να αποχωριστεί τα προνόμια και τις εξουσίες που έχει για δεκαετίες .
Οι κάτοικοι της Αθήνας δεν θα δουν και μεγάλες διαφορές στην ζωή τους αν επιλέξουν οποιονδήποτε περιφερειάρχη διότι η κεντρική κυβέρνηση είναι στην Αθήνα και θα τον οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων.
Αυτό γίνεται διότι στους κατοίκους της Αττικής ανήκουν άτομα με ισχυρές επιρροές στην εξουσία ή άτομα της εξουσίας τα οποία φυσικό είναι να ενδιαφέρονται κατα προτεραιότητα την βελτίωση του δικού τους τρόπου διαβίωσης.

Για τους υπόλοιπους ξεχασμένους Ελληνες ,απο το κράτος της Αθήνας, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι οι άνθρωπόι μας που συνήθως έχουν  μικρές προσβάσεις και επιρροές στα κέντα αποφάσεων , η δυναμή τους προέρχεται απο εμάς.

Ας σταματήσουμε να επηρεαζόμαστε από τα κανάλια της Αθήνας που μας παρουσιάζουν μια ζωή που για μας φαίνεται σαν να βλέπουμε σειρά της Τηλεόρασης.

Το Μνημόνιο θα υπάρχει και μετά από τις Εκλογές για τον Καλλικράτη ,τα δε κόμματα θα πουλήσουν το αποτέλεσμα σε εμάς όποιο και αν είναι.
Μέχρι σήμερα έχουμε τα βλέμματα μας προς το κέντρο για την επίλυση των θεμάτων μας ας αλλάξουμε προοπτική και να στρέψουμε την προσοχή μας  προς την περιοχή μας .
Οι κοινωνίες που πετυχαίνουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους είναι αυτές που πιστεύουν  στην φράση 'ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ'

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping