Πρότυπα Κέντρα εφαρμοσμένων πρακτικών σε μερικές περιφέρειες


Πιστεύω ότι σήμερα η χώρα μας χρειάζεται να αναπτύξει την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και να αλλάξει το μοντέλο που μας οδήγησε ως εδώ.
Η μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού σε μια μικρή χωρικά περιοχή -την Αθήνα- δημιουργεί πυραμοειδή μοντέλα ιδεών και καλών πρακτικών .
Έτσι χάνονται οι καλές καινοτόμες ιδέες.
Σαν τους καλλιτέχνες που ενώ έχουν ιδέες δεν έχουν τους χώρους να τις υλοποιήσουν.
Ο Εντοπισμός και η ανάδειξη μιας καινοτόμου ιδέας είναι μια δύσκολή υπόθεση διότι συνήθως αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με αυτό τον ρόλο συνήθως δεν επιλέγουν το αποτελεσματικό και καινοτόμο άλλα αυτό που δεν θα τους διαταράξει την κατάστασή τους ΑΚΡΑ συντηρητική θέση.
Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να δημιουργηθούν “χώροι” στους οποίους να μπορούν να δοκιμαστούν και να εφαρμοστούν καλές ιδέες ώστε να αποτελέσουν κάποιες από αυτές εθνικά καλές πρακτικές .

Να δημιουργηθούν Πρότυπα Κέντρα εφαρμοσμένων πρακτικών σε μερικές περιφέρειες (κατ αρχήν πιλοτικά) που το αντικείμενο της δραστηριότητας του θα προκύπτει από την τοπική αναπτυξιακή ταυτότητα πχ Δυτική Ελλάδα Ενέργεια , Κρήτη τουρισμός Ανατολικής Μακεδονία και Θράκη Πράσινη επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα κλπ (είναι τελείως ενδεικτικά τα πεδία)
Τα κέντρα θα αποτελέσουν αναπτυξιακά εργαλεία των Περιφερειών .
Το κάθε Κέντρο θα προταθεί με ευθύνη της κάθε περιφέρειας ( bottom up διαδικασία)
Η Πολιτεία θα υποχρεώσει τις Περιφέρειες στο να προχωρήσουν στην παρουσίαση μιας τέτοιας δομής.
Η Κεντρική Κυβέρνηση θα μπορέσει να αξιολογήσει τις προτάσεις και να αποφασίσει για την δυνατότητα εφαρμογής τους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping