ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ




Από την ώρα που μπήκαμε στο μνημόνιο σταμάτησε κάθε θετική σκέψη να παράγεται και να μεταδίδεται στην χώρα μας. Η κάθε δήλωση που κάνει ακόμη και ένα απλό στέλεχος ενός διεθνούς οργανισμού για την χώρα μας ,αυτόματα γίνεται πρώτη είδηση από τα Ελληνικά ΜΜΕ. Φαίνεται ότι εμείς οι Έλληνες τώρα ανακαλύψαμε ότι πριν καταλήξουν οι πολιτικοί ηγέτες σε μια συμφωνία πρέπει να διαβουλευτούν αρκετές φορές , και σε αρκετές περιπτώσεις  κεκλισμένων των θυρών . Σε αυτές τις συναντήσεις , αναλύονται και εξετάζονται όλα τα σενάρια επώδυνα και ανώδυνα. Είναι δυνατόν σε μια τόσο εύθραυστη παγκόσμια οικονομία να μην συζητιούνται  όλα τα σενάρια  και οι επιπτώσεις τους;
Δυστυχώς  δίνουμε την εικόνα μιας κατοχικής χώρας που είναι κολλημένη και παρακολουθεί τα ξένα ΜΜΕ ,όπως γινόταν στον πόλεμο, για να πάρει πληροφορίες για την πορεία της Ελλάδας. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να παύσουμε  να παρακολουθούμε την τηλεόραση που μας βομβαρδίζει με άχρηστες και επιβλαβείς για τον ψυχισμό μας ειδήσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων. Είναι καιρός να σταματήσουμε την παθητική μας στάση στην ενημέρωση .  
Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση που βρισκόμαστε , αν σκεφτούμε ‘όμως ότι και στο παρελθόν η Ελλάδα βρέθηκε σε αντίστοιχες δύσκολες καταστάσεις αλλά  επιβίωσε . Χρειάζεται να συνεργήσουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να σηκώσουμε ξανά την χώρα μας.
Που βρίσκεται η Ελληνική μας υπερηφάνεια; Πως δεχόμαστε να μας λοιδορούν με αυτό τον τρόπο ;  Το αυτομαστίγωμα έχει και τα όρια του . Ας ανακαλύψουμε τον υπερήφανο Έλληνα αυτόν που έφτιαξε αυτή την χώρα μέσα από τα συντρίμμια πολέμων και εμφυλίων . Να αποβάλλουμε την νοοτροπία της εξάρτησης μας από το κράτος που συντηρεί τον “κρατισμό” στην κοινωνία μας. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε το μήνυμα ότι οι λαοί δεν επιβεβαιώνουν τους αριθμούς αλλά φτιάχνουν και διορθώνουν τα στατιστικά μεγέθη έτσι θα  περιθωριοποιήσουμε όλους αυτούς που επενδύουν στην αποτυχία των λαών και ειδικά της χώρας μας. Οι πολίτες γράφουν την ιστορία και όχι οι αγορές.
Η έκφραση  της Βούλας Πατουλίδου “ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ “  πρέπει να αποτελέσει το εθνικό μας σύνθημα στις μέρες μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping