Τα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ το ΜΕΓΑΡΟ Κομοτηνής και η Μετροπολιταν Όπερα

Τα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ το ΜΕΓΑΡΟ Κομοτηνής και η Μετροπολιταν Όπερα

 The Metropolitan Opera’s Peabody and Emmy Award-winning series The Met: Live in HD continues for its sixth season, featuring 11 live transmissions. Don’t miss the chance to experience the Met live at your local movie theater

απο ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ

12 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

H Metropolitan Opera ταυτόχρονα σε Νέα Υόρκη και Κομοτηνή

21.09.2011
Από 15 έως 25 ευρώ το κόστος των εισιτηρίων για τοφιλότεχνο φιλόμουσο κοινό
Δορυφορικός εξοπλισμός τοποθετήθηκε για τις ανάγκες των απαιτητικών παραστάσεων

Η έναρξη των ζωντανών μεταδόσεων θα γίνει με τη Ρωσίδα υψίφωνο Άννα Νετρέμπκο.

Ήδη είναι συμβεβλημένες 1500 αίθουσες σε όλο τον κόσμο, σε 46 χώρες
Οι δώδεκα μοναδικές παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης θα προβληθούν στο συνεδριακό και πολιτιστικό Κέντρο της Κομοτηνής, από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τον Απρίλιο του 2012. Η έναρξη των ζωντανών μεταδόσεων θα γίνει με τη Ρωσίδα υψίφωνο Άννα Νετρέμπκο στις 15 Οκτωβρίου, παράσταση την οποία θα παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση οι μουσικόφιλοι της Κομοτηνής και  της Θράκης γενικότερα. Όπως πληροφορούμαστε τη συνεργασία με τη φημισμένη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για τη σεζόν 2011-2012. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο.Πρόκειται για το πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων της ΜΕΤ, που δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές από όλο τον κόσμο να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης Η Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια τη Ρωσίδα υψίφωνο, είναι η νέα παραγωγή της Metropolitan Opera που ανοίγει τη σεζόν και εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου και από το Μέγαρο της Κομοτηνής. Μιλώντας στο «Χ» ο Στάθης Κεφαλίδης, ανέφερε ότι εκτός από την Κομοτηνή, οι παραστάσεις αυτές θα προβληθούν ζωντανά στα μέγαρα μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, πρόκειται δηλαδή για παραστάσεις αξιώσεων, μέσα σε ένα χώρο ισάξιο των δύο άλλων μεγάρων της χώρας. Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες των παραστάσεων θα τοποθετηθεί δορυφορικός εξοπλισμός  
«Αυτές οι παραστάσεις είναι φαντασμαγορικές και ξακουστές,  τα κοστούμια είναι πολύ ακριβά, οι σκηνοθεσίες είναι πολύ μεγάλες, και αυτό το πρόγραμμα μέσω του οποίου προβάλλονται, είναι τεράστιο. Ήδη είναι συμβεβλημένες 1500 αίθουσες σε όλο τον κόσμο, σε 46 χώρες».

Από 15 έως 25 ευρώ το κόστος των εισιτηρίων



Με αυτές τις παραστάσεις θα ανοίξει ουσιαστικά τις πύλες του στο κοινό το Μέγαρο της Κομοτηνής, ενώ ήδη προγραμματίζονται και άλλες δράσεις εφόσον ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προβολών.  Όσον αφορά στα εισιτήρια, τα περισσότερα θα κοστίζουν 15 ευρώ, θα υπάρχουν επίσης με 20 ευρώ και περίπου το 30% των εισιτηρίων θα πωλείται στα 25 ευρώ.

Τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα και όπως εκτίμησε ο κ. Κεφαλίδης θα γίνουν ανάρπαστα προσελκύοντας κοινό από όλη την Περιφέρεια. «Θεωρώ ότι εμείς εδώ στην περιοχή πρέπει να δούμε το θέμα αυτό και ως μια κίνηση στήριξης των υποδομών μας.  Δεν αρκεί μόνο να πάμε να παρακολουθήσουμε μια φανταστική παράσταση,  πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε φορά που επενδύουμε 1 ευρώ από την τσέπη μας στηρίζουμε τις υποδομές και τα παίρνουμε πίσω αυτά τα λεφτά.  Το να στηρίζεις την υποδομή της πόλης σου, διότι είναι ότι καλύτερο και σύγχρονο στην περιοχή σου,  δεν δημιουργείς μαύρες τρύπες στους προϋπολογισμούς, αλλά έχεις κέρδη. Αυτή την ώρα η χρηματοδότηση του μεγάρου της Κομοτηνής γίνεται από την Αναπτυξιακή Ροδόπης, δημιουργώντας μια άλλη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή, για νέες θέσεις εργασίας, για νέες ειδικότητες, που στο παρελθόν δε συζητούσαμε καν εδώ».

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 14 Απριλίου του 2012 οι παραστάσεις

Εκτός από την Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι. Ακολουθούν: • Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011, • Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011, • Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011

• Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011, • Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011, • Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου 2012, • Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012 , • Ερνάνι του Βέρντι στις 25 Φεβρουαρίου 2012, • Μανόν του Μασενέ στις 7 Απριλίου 2012 • Τραβιάτα του Βέρντι στις 14 Απριλίου 2012.

Η Κομοτηνή ανοίγει λοιπόν το δικό της παράθυρο στο κόσμο, συνδέεται με τη Νέα Υόρκη και γεύεται παραστάσεις επιπέδου έστω και δορυφορικά παίρνοντας μια εξαιρετική γεύση των όσων συμβαίνουν εκεί χάρις στην τεχνολογία και τις υποδομές της. Είναι μια αφορμή να δούμε το Μέγαρο να ανοίγει και να υποδέχεται κόσμο, να αποτελεί κύτταρο πολιτισμού και να διευρύνει τις πολιτιστικές και πνευματικές μας δυνατότητες.

Μ.Μ.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=72303

ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΑΜΑ-ΤΙΚΑ BLOG

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής: ένα έργο κόσμημα της πόλεως περιμένει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών


Να αγκαλιάσει η πόλη και οι πολίτες της Κομοτηνής το Μέγαρο Μουσικής επιδιώκει ο Σύλλογος Φίλων του Μεγάρου. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Το Μέγαρο Μουσικής- Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής που αποτελεί πραγματικό «στολίδι» για την πόλη, έγινε με αρκετά μεγάλη προσπάθεια επί σειρά ετών και θα πρέπει να στηριχτεί από όλους είτε Κομοτηναίους είτε πολίτες της Θράκης και της ευρύτερης Ελλάδας.


Δυστυχώς για πολύ καιρό παρέμενε κλειστό λόγω των μεγάλων λειτουργικών του εξόδων, ωστόσο με το κάλεσμα που απευθύνει ο Σύλλογος φίλων του Μεγάρου επιδιώκει η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί από όλους είτε από θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής αλλά κι από συλλόγους, ομάδες και ιδιώτες ώστε να καταστεί κέντρο αναφοράς. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Άλλωστε είναι ένα έργο που ανήκει στους πολίτες ενώ αποτελεί πρόκληση και για τους τοπικούς εθελοντές να δημιουργήσουν.

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής δημιούργησε δική του σελίδα στο facebook: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό Κέντρο)-Opera House of Komotini.

Μέσα από αυτήν θέλει να ανοίξει έναν δρόμο επικοινωνίας με τους πολίτες και όπως αναφέρεται  «να συναντηθούν οι φωνές μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε για την πνευματική καλλιέργεια του τόπου και να σας ενημερώνουμε για τις παραγωγές μας. Θα ήταν χαρά και τιμή μας η ενεργή παρουσία σας».

Ευχή όλων να αξιοποιηθεί σωστά και να ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του στο κοινό καθώς πρόκειται για ένα έργο μοναδικό για την περιοχή της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  με πέραν των 6.000 τετραγωνικών μέτρων χώρων και υποδομών που φιλοδοξεί να είναι ένας πόλος έλξης για ανάλογες εκδηλώσεις όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Με ανάλογα χαρακτηριστικά και διαμέτρημα ισάξιο και αντάξιο των Μεγάρων Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσημα εγκαίνια να μην έχουν γίνει ωστόσο αξίζει να θυμίσουμε την εξαιρετική εκδήλωση που έγινε εκεί τον Μάιο που μας πέρασε. Μια εκδήλωση τιμής στον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Νέστορα Τσανακλή. Μια εκδήλωση που για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο της πόλης και αγκάλιασε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών που βρέθηκαν εκεί και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την δραστηριότητα και τον πολιτισμό του αιγυπτιώτη ελληνισμού αλλά και στοιχεία της ζωής και της επιχειρηματικής δράσης του Νέστορα Τσανακλή. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Η εκδήλωση εκείνη είχε τεθεί υπό την αιγίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου τότε, νυν υφυπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή και διοργανωτές της ήταν η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, το Πολτιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σκοπός του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής είναι η μέσω της τέχνης προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας. Αποστολή του δε είναι να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, ρεσιτάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές εκθέσεις.

Η ευθύνη λειτουργίας του ανήκει στην Αναπτυξιακή Ροδόπης μέχρι να γίνει επίσημα φορέας και ήδη είναι έκδηλο το ενδιαφέρον από τοπικούς δημιουργούς και συλλόγους οι οποίοι και ζήτησαν το Μέγαρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Μια εικονική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής περιλαμβάνει το video που ανέβηκε στο youtube και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να θαυμάσουν τους χώρους που περιλαμβάνει και να καταλάβουν ίσως και τη σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή.



(ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com)

Πηγή:komotinipress








http://drama-tika.blogspot.com/2011/09/blog-post_6532.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης σε οθόνη στην Κομοτηνή  Μοιράσου το στο facebook

13:13 Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011
Σειρά παραστάσεων, απ’ απευθείας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της περιοχής ΑΜ-Θ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Την ευκαιρία να απολαύσουν απευθείας από την περίφημη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης μερικές από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές όπερας της σεζόν 2011-2012 θα έχουν οι Κομοτηναίοι!
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφορά απευθείας προβολή επιλεγμένων ζωντανών παραστάσεων της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, που δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης!
Το πρόγραμμα «The Met live in HD» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με 6 μεταδόσεις ανά σεζόν και στη συνέχεια επεκτάθηκε φτάνοντας τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 – 2011, σε 46 χώρες και σε περισσότερους από 1.500 χώρους.
Η Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko, είναι η νέα παραγωγή της Metropolitan Opera που ανοίγει τη σεζόν και θα υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής).
Ακολουθούν:
Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011
Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011
Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011
Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011
Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011
Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου 2012
Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012
Ερνάνι του Βέρντι στις 25 Φεβρουαρίου 2012
Μανόν του Μασενέ στις 7 Απριλίου 2012
Τραβιάτα του Βέρντι στις 14 Απριλίου 2012
Τα σημεία Προπώλησης των εισιτηρίων και οι λεπτομέρειες του προγράμματος των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα από την ΑΝ.ΡΟ. Α.Ε.


htmlhttp://www.elthraki.gr/details.php?id=2635

ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ NEWS

Στο Μέγαρο Κομοτηνής η Μετροπόλιταν Όπερα

Γράφτηκε από την  Καρχαρίδου Γεωργία
Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά-πολιτιστικά γεγονότα θα φιλοξενήσει η Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Μέγαρο Κομοτηνής!
Παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, σε 46 χώρες και σε 1500 επιλεγμένες, ανάμεσα σε αυτές και η αίθουσα του Μεγάρου της Κομοτηνής, η οποία διαθέτει τεράστια οθόνη (σ.σ. όσο μια πολυκατοικία...περίπου) και υψηλών προδιαγραφών ακουστική, ήχο και αισθητική, θα απολαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο μέσω ζεύξης το εξαιρετικό θέαμα των παραστάσεων αυτών, με υπότιτλους στα Ελληνικά!

Οι παραστάσεις θα δίνονται στις 8 με προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ροδόπης, αλλά και στο Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο και θα είναι της τάξης των 15 με 25 ευρώ.

Μιλώντας για το θέμα ο γενικός Δ/ντης της Αναπτυξιακής Ροδόπης, Στάθης Κεφαλίδης, το χαρακτήρισε από τα εξαιρετικά πολιτιστικά αυτού του μεγέθους γεγονότα, που θα έχει την τύχη να παρακολουθήσει το κοινό της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

«Είχαμε δύο επιλογές! Ή να απαξιώσουμε το Μέγαρο, ή να το αξιοποιήσουμε... Μέσω ενός φορέα που θα πρέπει να υπάρξει για να το λειτουργεί...Επιλέξαμε τη δεύτερη επιλογή και το ακόμα καλύτερο είναι ότι αυτή η αξιοποίηση θα στηριχθεί σε δουλειά εθελοντών...από τους ταξιθέτες που θα είμαι προσωπικά ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ...Μέχρι τους «παρκαδόρους», την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου. Η κρίση πάνω από όλα θέλει γνώση και πολιτισμό. Πολιτισμό για να αφυπνίζεται το πνεύμα και να επικεντρώνεται στις λύσεις των προβλημάτων και όχι στη μιζέρια και την ανακύκλωση του προβλήματος. Κρατάμε το γεγονός ότι η εμβέλεια αυτού του Μεγάρου δεν εξαντλείται στην ΑΜ-Θ, αλλά επεκτείνεται και στις γειτονικές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό θα διαφημίζεται και η Κομοτηνή, καθώς θα υπάρχει το όνομα της! Από την καλή δουλειά που θα γίνει,προκειμένου να καθιερωθεί ο χώρος, μπορεί σιγά σιγά να προκύψουν και θέσεις εργασίας αργότερα. Από όλους εμάς εξαρτάται», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κεφαλίδης.


Απο την Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ Αλεξ.
Η διάσημη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης «έρχεται» χάριν της τεχνολογίας στη Θράκη αφού σημαντικές παραγωγές της θα παρουσιάζονται σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η παραπάνω δυνατότητα δίδεται γιατί ο όμιλος Antenna απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για το πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων της ΜΕΤ, που δίνει την ευκαιρία σε θεατές από όλο τον κόσμο να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης.
Το πρόγραμμα «The Met live in HD» ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με έξι μεταδόσεις ανά σεζόν και στη συνέχεια έφτασε τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 - 2011, σε 46 χώρες και σε περισσότερους από 1.500 χώρους. Η «Αννα Μπολένα» του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Αννα Νετρέμπκο, είναι η νέα παραγωγή, με την οποία θα ανοίξει η σεζόν στη Μετροπόλιταν Οπερα, και ξετυλίγει την ιστορία της τραγικής βασίλισσας που τρελαίνεται εξαιτίας του άπιστου βασιλιά της. Η Αικετερίνα Γκουμπάνοβα υποδύεται την αντίζηλό της, Τζέιν Σέυμουρ, ο Ιλνταρ Αμπνράζακοβ υποδύεται τον Ερρίκο Η' και ο Μάρκο Αρμιλιάτο διευθύνει την ορχήστρα.
Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής της Θράκης υπογραμμίζει το φιλόμουσο κοινό της περιοχής

Η έναρξη με την «Αννα Μπολένα» του Ντονιτσέτι
Η Αννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko, είναι η νέα παραγωγή που ανοίγει τη σεζόν και θα υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής).
Θα ακολουθήσουν άλλες δέκα μεγάλες παραστάσεις που θα μας φέρουν σε επαφή με πραγματικά μεγάλου βεληνεκούς παραγωγές όπερας. Η Ρενέ Φλέμινγκ, η Ντέμπορα Βόιτ, ο Γιόνας Κάουφμαν και ο Ρομπέρτο Αλάνια είναι μερικοί μόνο από τους αστέρες που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.
Tο υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011
Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011
Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011
Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011
Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011
Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου 2012
Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012
Ερνάνι του Βέρντι στις 25 Φεβρουαρίου 2012
Μανόν του Μασενέ στις 7 Απριλίου 2012
Τραβιάτα του Βέρντι στις 14 Απριλίου 2012

Εντυπωσιακή Πρεμιέρα με Άννα Μπολένα
Εντυπωσιακή Πρεμιέρα με Άννα Μπολένα το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011. Η Anna Netrebko ανοίγει τη σεζόν στη Μητροπολιτική Όπερα ενσαρκώνοντας την τραγική βασίλισσα που τρελαίνεται εξαιτίας του άπιστου βασιλιά της. Τραγουδάει μια από τις μεγαλύτερες σκηνές τρέλας στην όπερα σε αυτή τη νέα παραγωγή της Μητροπολιτικής Όπερας με την οποία θα συνδεθούμε ζωντανά.
Η παράσταση μαζί με το διάλειμμα, διαρκεί περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά.

info
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (από 30/9/11)
1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Σ.Π.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ)
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.: 25310 34072
2. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α. (AN.PO. A.E) ΤΗΛ.: 25310 34071
Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ & Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ . ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.: 25310 34071
3. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ 7Α, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.:25310 84040-1

http://www.gnomionline.gr/amth/123-culture/46564-gn46564


21.9.11

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης στην Κομοτηνή


Την ευκαιρία να απολαύσουν απευθείας από την περίφημη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης μερικές από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές όπερας της σεζόν 2011-2012 θα έχουν οι Κομοτηναίοι!

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφορά απευθείας προβολή επιλεγμένων ζωντανών παραστάσεων της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, που δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης!
Το πρόγραμμα «The Met live in HD» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με 6 μεταδόσεις ανά σεζόν και στη συνέχεια επεκτάθηκε φτάνοντας τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 – 2011, σε 46 χώρες και σε περισσότερους από 1.500 χώρους.
Η Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko, είναι η νέα παραγωγή της Metropolitan Opera που ανοίγει τη σεζόν και θα υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής).
Ακολουθούν:
Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011
Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011
Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011
Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011
Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011
Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου 2012
Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012
Ερνάνι του Βέρντι στις 25 Φεβρουαρίου 2012
Μανόν του Μασενέ στις 7 Απριλίου 2012
Τραβιάτα του Βέρντι στις 14 Απριλίου 2012
Τα σημεία Προπώλησης των εισιτηρίων και οι λεπτομέρειες του προγράμματος των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα από την ΑΝ.ΡΟ. Α.Ε.
Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κεντρικά Γραφεία της ΑΝ.ΡΟ. Α.Ε.(Ν. Πλαστήρα και Κ. Αντωνιάδη, Κομοτηνή 69100) στα τηλέφωνα: 25310 34071-2, Fax: 2531034073 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: megaron@anro.gr


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/09/blog-post_2212.html

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ PREES


Την ευκαιρία να απολαύσουν απευθείας από την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης μερικές από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές όπερας της σεζόν 2011-2012 θα έχουν οι φιλόμουσοι της Κομοτηνής αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η Αναπτυξιακή Ροδόπης υπέγραψε Σύμβαση Συνεργασίας με τον Όμιλο του ΑΝΤ1 για την απευθείας προβολή επιλεγμένων ζωντανών παραστάσεων της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής).
Συγκεκριμένα, η συνεργασία  με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, που απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφορά απευθείας προβολή επιλεγμένων ζωντανών παραστάσεων της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, που δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης! Το πρόγραμμα «The Met live in HD» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με 6 μεταδόσεις ανά σεζόν και στη συνέχεια επεκτάθηκε φτάνοντας τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 – 2011, σε 46 χώρες και σε περισσότερους από 1.500 χώρους.



Η έναρξη στις 15 Οκτωβρίου με την «Αννα Μπολένα» του Ντονιτσέτι
Η Αννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko, είναι η νέα παραγωγή της Metropolitan Opera που ανοίγει τη σεζόν και θα υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής).
Θα ακολουθήσουν άλλες δέκα μεγάλες παραστάσεις που θα μας φέρουν σε επαφή με πραγματικά μεγάλου βεληνεκούς παραγωγές όπερας. Η Ρενέ Φλέμινγκ, η Ντέμπορα Βόιτ, ο Γιόνας Κάουφμαν και ο Ρομπέρτο Αλάνια είναι μερικοί μόνο από τους αστέρες που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.
Tο υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011
Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011
Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011
Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011
Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011
Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου 2012
Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012
Ερνάνι του Βέρντι στις 25 Φεβρουαρίου 2012
Μανόν του Μασενέ στις 7 Απριλίου 2012
Τραβιάτα του Βέρντι στις 14 Απριλίου 2012

Τα σημεία Προπώλησης των εισιτηρίων και οι λεπτομέρειες του προγράμματος των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα από την ΑΝ.ΡΟ. Α.Ε.
Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κεντρικά Γραφεία της ΑΝ.ΡΟ. Α.Ε.(Ν. Πλαστήρα και Κ. Αντωνιάδη, Κομοτηνή 69100) στα τηλέφωνα: 25310 34071-2, Fax: 2531034073 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: megaron@anro.gr

http://www.komotinipress.gr/eidiseis/koinonia/koinonia/3220-provoli-parastaswn-metropolitan-opera-sto-megaro-komotinis.html

Νεκταρία Χουβαρδά

  • Permalink for 'Ο όμιλος ΑΝΤ1 παρουσιάζει τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης'

    Ο όμιλος ΑΝΤ1 παρουσιάζει τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

    Posted: September 12, 2011, 12:11pm EEST by Nektaria Chouvarda
    11 φαντασμαγορικές παραστάσεις σε απευθείας μετάδοσηΜια μεγάλη συνεργασία με τη φημισμένη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το απόλυτο σημείο συνάντησης για τις σπουδαιότερες φωνές του κόσμου, εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για τη σεζόν 2011-2012.

    Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Πρόκειται για το πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων της ΜΕΤ, που δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές από όλο τον κόσμο να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης

    Το πρόγραμμα «The Met live in HD» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με 6 μεταδόσεις ανά σεζόν και στη συνέχεια επεκτάθηκε φτάνοντας τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 – 2011, σε 46 χώρες και σε περισσότερους από 1.500 χώρους.

    Η Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko, είναι η νέα παραγωγή της Metropolitan Opera που ανοίγει τη σεζόν και εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου.

    Ακολουθούν:

    • Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011
    • Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011
    • Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011
    • Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011
    • Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011
    • Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου 2012
    • Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012
    • Ερνάνι του Βέρντι στις 25 Φεβρουαρίου 2012
    • Μανόν του Μασενέ στις 7 Απριλίου 2012
    • Τραβιάτα του Βέρντι στις 14 Απριλίου 2012

    Οι αίθουσες όπου θα προβληθούν οι παραστάσεις και τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.
http://www.komotiniblogs.gr/%CE%9D%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CE%A7%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AC/2011/09/12/%CE%9F_%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%9D%CE%A41_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9_%CF%84%CE%B7_Metropolitan_Opera_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9D%CE%AD%CE%B1%CF%82_%CE%A5%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%B7%CF%82


ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Κομοτηνή

Η Νέα Υόρκη πάει…Κομοτηνή

web only
01/10/2011  03:10
 
Την ευκαιρία να απολαύσουν απευθείας από την περίφημη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης μερικές από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές όπερας της σεζόν 2011-2012 θα έχουν οι Κομοτηναίοι! Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ «The Met live in HD» για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφορά απευθείας προβολή επιλεγμένων ζωντανών παραστάσεων της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, που δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης! Το πρόγραμμα «The Met live in HD» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με 6 μεταδόσεις ανά σεζόν και στη συνέχεια επεκτάθηκε φτάνοντας τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 – 2011, σε 46 χώρες και σε περισσότερους από 1.500 χώρους.

Η Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko, είναι η νέα παραγωγή της Metropolitan Opera που ανοίγει τη σεζόν και θα υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε στις 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής).
http://www.protothema.gr/culture/arts/article/?aid=149580


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΘΡΑΚΗΣ
Metropolitan Opera και θεατρικά σεμινάρια

Εκτός από τις απευθείας συνδέσεις με την Metropolitan Opera που εξασφάλισε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, τα δικαιώματα διάθεσης των παραστάσεων της οποίας εξασφάλισε ο όμιλος Antenna και ο Μίνως Κυριακού, φίλοι του Μεγάρου Μουσικής μάς μετέφεραν την είδηση υλοποίησης θεατρικών σεμιναρίων, τη διοργάνωση των οποίων λέγεται ότι θα αναλάβει ιασμιώτης στην καταγωγή θεατράνθρωπος και επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του εμπορικού κέντρου Ιάσμου.

Συντηρητική αγωγή, λοιπόν, για το Μέγαρο, και καλώς – αφού η δυνατότητα παραγωγών δεν υφίστανται σε επίπεδο υλικής πραγματικότητας κυρίως, μια και χρήμα για το Μέγαρο της Κομοτηνής δεν υφίσταται. Αναμεταδόσεις σπουδαίες λοιπόν και θεατρικά σεμινάρια maximized μάλιστα αφού 250 επιμορφωνόμενοι μάλλον παρά πέφτουν πολλοί για την Κομοτηνή και τη Θράκη, μια και θεατρικές σκηνές και θεατρικά εργαστήρια λειτουργούν πλέον από δυο-τρία σε κάθε πόλη της Περιφέρειας, εκτός του ότι μέχρι τώρα υπήρχε εντεταλμένος περί τούτου κυρίως, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής …Τ.Β.
http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=147574&categoryid=19



--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping