τα προσωπικά μας ΤΕΙΧΗ


Ενα μικρός που γεννήθηκε σε λάθος τόπο και βρέθηκε σε λάθος χρόνο για να αποτελέσει σύμβολο της αδιαφορίας μια ΒΟΛΕΜΕΝΗΣ δυτικής κοινωνίας ,που αναλώνεται στο να αναλύει νούμερα και να αγωνίζεται να αυξήσει τα νούμερα των κερδών της, ξεχνώντας ότι ενα νούμερο δε φέρνει την ευτυχία.

Η ανθρωπιά μετριέται με το τι έδωσες στο σύνολο και η περιουσία του καθενός μας μετριέται από την κοινωνική μας προσφορά που μας οδηγεί στην συμμετοχικότητα και όχι στη μοναξιά.
Η σύγχρονη κοινωνία κατασκεύασε τείχη στον καθένα μας και κλείστηκα ερμητικά μέσα προσπαθώντας να προφυλαχτούμε από κάποιον ΚΑΚΟ παραβλέποντας ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα μας και ειναι ο εαυτός μας . 
Το εγω του καθενός κτίζει υλικά γκρεμίζοντας όνειρα οράματα και ανθρώπινες σχέσεις σε μια κοινωνία που ξέχασε την χαρά που έρχεται μέσα από τη συμμετοχική προσφορά και δημιουργία .
Μετράμε το κάθε τι λες και ο  άνθρωπος ειναι κομμάτι αριθμητικό και όχι αυτός που δημιουργεί και καταρρίπτει τους αριθμούς .
Η διαχρονική αυτή πορεία μας μας έφερε απέναντι από τον εαυτό μας και στην προσπάθεια να βρούμε την ευτυχία χάσαμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
Σήμερα παρά ποτέ ας καταρρίψουμε κάθε θεωρία που μας θέλει στρατιώτες των αγορών και καταναλωτικές ¨αγελαδες¨ και ας γίνουμε κυρίαρχα στελέχη της κοινωνίας και όχι όχλος.
Η ελευθερία μας ειναι στα χέρια μας και ο δρόμος προς τη ευτυχία περνά μέσα απο εμάς ,να τον βρούμε και να τον μοιραστούμε με χαμόγελο με τους παγκόσμια γύρω μας.
Τότε δε θα θρηνούμε από τον τηλεοπτικό καναπέ αλλά θα δημιουργούμε κοινωνικά σύνολα και ομάδες που προστατεύονται και χαίρονται χωρίς τείχη.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping