ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ

Η βασική αρχή άσκησης της εξουσίας στην χώρα μας, αυτή που  έχει διαποτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χώρας είναι ,ότι το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί τις προσωπικές μας ανάγκες ανεξάρτητα αν αυτές ζημιώνουν το σύνολο.

Η αρχή αυτή αναπαράγεται και συντηρείται από ένα μέρος της πολιτικής εξουσίας σε όλα τα επίπεδα άσκησης της  (Κρατικής  και Αυτοδιοίκησης).

Το πολιτικό σύστημα που ασπάζεται αυτή την αρχή προωθεί και αναδεικνύει άτομα που να ασπάζονται αυτό το αξιακό σύστημα γιατί με αυτό τον τρόπο συντηρείται και αναπαράγεται .

Προωθούνται οι φίλοι και οι κολλητοί και όχι οι άξιοι αποτελεσματικοί.
Εργαλείο τους επίσης είναι η γραφειοκρατία μέσω της οποίας καταφέρνουν να ελέγχουν μέσω απροσδιόριστων και αδιαφανών διαδικασιών την ροή και την κατεύθυνση της εξουσίας.
Αυτό δημιουργεί  ένα όριο-πλαφόν σε κάθε εξέλιξη του πολίτη διότι όσο και να εργαστεί όσα πτυχία και αν αποκτήσει αν δεν υιοθετήσει την συναλλαγή με το σύστημα δεν θα μπορέσει να εξελιχθεί πάνω από ένα μέσο επίπεδο.
Δυστυχώς αυτό το σύστημα το οποίο βασίζεται στην γραφειοκρατία θυμίζει Σοβιετική Ένωση η οποία όμως κατέρρευσε ένεκα αυτής.


 Λύσεις που προτείνω είναι
  1. Να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η προώθηση των νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνία (κάτι σαν αναγκαίος εμβολιασμός από Ιό)
  2. Να εντοπιστούν και να αναδειχθούν πολίτες που έχουν υλοποιήσει ή υλοποιούν καλές κοινωνικές πρακτικές ώστε να αποτελέσουν τα κοινωνικά αντισώματα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping