Η Κοινωνική Οργάνωση των ΑΜΝΩΝ

 
Πόλεμοι χωρίς λόγο σκάνδαλα τύπου SIEMENS ,ENRON δομημένα ομόλογα, προμήθειες εξοπλισμών με αδιαφανείς διαδικασίες κλπ αυτά είναι τα ποιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου που οι εκλεγμένοι πολιτικοί διαχειρίστηκαν τις τύχες των πολιτών τους.


Μέσα από ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα “αξιών “ και “αρχών” πρόσφεραν σε εμάς τους πολίτες, το ψεύτικο όνειρο της υπερκατανάλωσης το οποίο ανταλλάξανε με την σιωπή μας και την ανοχή μας . “Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ”.


Σήμερα πρέπει να αισθάνεται ένοχος ο εργαζόμενος που πήρε ένα μικρό επίδομα ή ο μικροεπαγγελματίας που δεν δήλωσε 1000 ευρώ ΦΠΑ σε σύγκριση με τις μίζες μόνο της SIEMENS αυτά είναι ψίχουλα και όχι αυτός που καταχράστηκε την δημόσια περιουσία . Βέβαια εμείς συνεχίζουμε να τους εκλέγουμε και αυτούς και τις πρακτικές τους που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητά μας και προοπτική στην ζωή μας.





Οι πολίτες όμως πρέπει να αισθάνονται ένοχοι και σοκαρισμένοι για να μπορέσει το σύστημα να τους υποχρεώσει να δεχτούν περισσότερες περικοπές στις κοινωνικές τους παροχές.


Παράλληλα όμως βλέπουμε οτι σε παγκόσμιο επίπεδο αυτοί που είναι υπαίτιοι για τα μεγάλα σκάνδαλα των δισεκατομμυρίων ή δεν οδηγούνται στην δικαιοσύνη ή πέφτουν στα μαλάκα.


Σήμερα πρέπει να αφήσουμε την απομόνωση και τους φόβους μας και να αναλάβουμε δράση ,να οργανωθούμε γύρω από συλλόγους και εθελοντικές ομάδες να εκφραστούμε μέσα απο πολιτιστικές εκδηλώσεις να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε δημιουργώντας νέους και σταθερούς δεσμούς με ανθρώπους . Να μην αμφισβητήσουμε το διπλανό μας αλλα να τον δούμε σαν συνεργάτη σε μια προσπάθεια για να κτίσουμε την ζωή μας.


Η κοινωνική δικτύωση ας αρχίσει πρώτα από το στενό περιβάλλον της γειτονιάς μας και μετά να επεκταθεί γεωγραφικά χρησιμοποιώντας και τα ηλεκτρονικά δίκτυα.





Έτσι θα δημιουργήσουμε το δικό μας μήνυμα που θα περιέχει τα θέλω μας τα οποία θα είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε με οποιαδήποτε θυσία και αν χρειαστεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping