ΜΜΕ ενα συγχρονο όπλο

ΑΘΩΟΣ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ  

Οι  κερδισμένοι από αυτή την απόφαση είναι τα ΜΜΕ τα οποία διψούν για αυτού του είδους της ενημέρωσης ,δεν διασταυρώνουν δε ,τις πληροφορίες τους ή τις παρουσιάζουν με την μορφή που πουλάει “αίμα και sex” ή σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν σαν εκφραστές συγκεκριμένων συμφερόντων διαδίδοντας πληροφορίες και παρουσιάζοντας τα γεγονότα χωρίς αντικειμενικότητα. Opinion Makers. Τα ΜΜΕ είναι μέρος του σύγχρονου πολέμου και ίσως είναι ενα απο τα ποιο αποτελεσματικά και καταστροφικά όπλα γιατί διαμορφώνει και κατευθύνει τις ανθρώπινες συνειδήσεις παγκόσμια . Καθημερινά με τον τρόπο που παρουσιάζουν τα γεγονότα  υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας  . Μας τοποθετούν όλους στο επίπεδο των αγελάδων που δέχονται την τροφή τους αδιαμαρτύρητα. 
Μια διέξοδο που έχει ο πολίτης είναι να αρχίσει να χρησιμοποιεί την εναλλακτική ενημέρωση και να ομαδοποιείται είτε ηλεκτρονικά είτε όχι . Μέσα απο αυτήν την ομαδοποίηση θα προκύψει μια νέα κουλτούρα που θα εκφράζεται μέσα  αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ερώτηση Να θεωρήσουμε οτι ο τρόπος που έχουν επιλέξει να παρουσιάζουν τις   πληροφορίες και τα γεγονότα για την κρίση ,έχουν σαν στόχο πρώτα να μας τρομοκρατήσουν (για να δεχτούμε μεγαλύτερους περιορισμούς) και μετά να διαμορφώσουν μια υποτακτική συνείδηση ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A practical mind map tester

Productivity Hacks: DaVinci’s Mind Mapping